Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego,
- cukier puder do posypania
I część kremu:
- 1 litr mleka,
- 1 cukier waniliowy,
- ½ kostki masła,
- 1 szklanka cukru
II część kremu:
- ½ litra mleka,
- 2 jajka,
- 1 szklanka mąki tortowej,
- 1 budyń śmietankowy
Upiec 2 spody z
ciasta francuskiego.
Składniki z I
części kremu zagotować, a z II części dokładnie zmiksować. Do gotującej I części
wlać II część kremu i gotować około 3 minut, cały czas mieszając. Ostudzić i
rozmiksować przez 1 minutę. Wylać na 1 spód krem i przykryć 2 plackiem.
Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Rady: Zamiast ciasta francuskiego można użyć
herbatników lub krakersów, co skróci czas przygotowania ciasta i znacznie go
ułatwi.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz